• 13 NOVEMBER 2019 •

Weer actief
Gelukkig, de site wordt weer actief. En al zeg ik tijdens de lessen vaak dat ‘even je rust nemen’ het belangrijkste stukje van de les is; de rust  vanaf juni was wel een beetje erg lang. Het kon niet anders... Vanaf nu zul je weer informatie kunnen vinden over wat zich hier afspeelt. Er zijn plannen genoeg ook voor 2020.

Reacties
Uit reacties uit den lande blijkt dat hoofdstuk ‘Zeg het maar... over de lessen’ je een idee geeft van wat je bij Feldenkrais kunt verwachten. Leerlingen verwoordden zelf wat hun ervaringen waren. Dat verduidelijkt veel. En geeft jou, als deelnemer van lessen bij ons, de mogelijkheid ernaar te verwijzen. Het helpt ook jou de termen te vinden om de processen te beschrijven die je vaak bij jezelf ook herkent. Handig toch?
Neem de tijd daar eens wat te lezen.

Facebook
Een ikoontje in de rechterkolom  schakelt je meteen door naar mijn Fb-pagina. Iedere week kun je er een nieuwe ontboezeming-met-foto vinden die gerelateerd is aan het halfjaarlijks veranderende thema van de lessen. Je kunt me ook een mailtje zenden, dan krijg je dat berichtje gewoon rechtstreeks in je mailbox. Ander nieuws dat met Feldenkrais te maken heeft, wordt daar tussendoor ook gewoon op mijn Facebook-pagina geplaatst. Hou het in de gaten als je interesse hebt. Dan heb je alles uit de eerste hand.
Uit welke hand zou dat zijn trouwens? Een typisch vraagje van een docent in deze methode. Enne.. in welke hand ontvang jij dat? Wat is jouw prominent aanwezige hand? De àndere soms? Tja…

Wat deden we de laatste tijd?
De meest uiteenlopende lessen, volgens mijn aanwezige plannetje. Maar voor jullie niet altijd te traceren waarom we deden wàt we deden. Geeft niks. Daar ben ik voor... vier jaar opleiding en een mooi stuk van mijn leven.
We speelden met de doorgang van bewegingen door jouw lijf. En het mijne. En spraken over de mogelijkheden en de taak van ons brein. Hoe stuur je ze aan? Hoe voer je ze uit? Lukt het gemakkelijk te doen wat je wilt doen? Of hapert er hier en daar iets? Gelukkig is je brein in staat wat ‘reparatie-werk’ te doen. De neuro-plasticiteit waarover hoogleraar Erik Scherder nogal eens vertelt. Hij kan het zo mooi verklaren en laten zien. Jij en ik moeten het doen met wat ons lichaam ons te zeggen heeft. Je kunt dat leren ervaren, geloof me maar. Jij en Feldenkrais, het thema van nu, krijgt betekenis en invulling. Na een les zie ik veel stralende ogen, zachte wangen, inzicht in de veranderingen van het moment soms ook. Al hoeft dat laatste niet eens. Soms leer je onder de radar van je bewustzijn door.. Zo bijzonder.



Wat gaan we doen in 2020?

Individuele lessen, F.I.
Dat betekent extra aandacht voor wat jij graag ànders zou willen. Qua bewegen.
Een rug die strak staat, een nek die problemen veroorzaakt, schouders die niet zo beweeglijk zijn. Kom, dan zien we wat er aan verandering kan worden geïnitieerd.
Speciale aandacht heb ik voor problemen die gerelateerd zijn aan ‘oud zeer’, angst, stress  en ‘hoe kijk ik naar mezelf?.
Zie hfst. F.I.

Groepslessen regulier
Voor iedereen te doen; geen vaardigheden vereist, alleen nieuwsgierigheid .
Zie lessenoverzicht

Themacursus Prettiger Paardrijden
Onuitputtelijke rijkdom voor wie paardrijdt.
Steeds weer andere aandachtspunten die jouw contact met je dier bevorderen.
Plezier dat je bewegingen stroomlijnt.
Zie hfst. PP

Themacursus Bekken en Bekkenbodem
Basislessen die je beter in je eigen onderlijf doen belanden.
Specifieke problemen eens onder ogen zien.
Daar wat oplossingen voor bieden.
Zie hfst BB

Themacursus Laat je Stem horen
Als je stem nodig is voor je uitstraling, voor je beroep, voor je hobby.
Dan heeft die stem een klankkast, je lichaam dus, leermomenten en een juiste houding nodig.
Vervolglessen vanaf 6 maart 2020. Nog twee plekjes te vergeven.
Advies: doe dan tot die tijd mee met de reguliere lessen.
Als voorbereiding die zich uitbetaalt in inzicht in jezelf en in de methode.

Welkom
Welkom allemaal. Zoek contact, vraag info.
Ga zelf de uitdaging aan. Met je hele lijf.

Laatste les van dit jaar  18 december 2019

Eerste les van 2020  6 januari 2020