• 1 SEPTEMBER 2017 •

Neem even de tijd en lees!
Moshe Feldenkrais is een belangrijk mens geweest en meer dan een gewone hobbyist die toevallig iets leuks ontdekte. Inzichten die tijdens zijn leven nog niet te bewijzen waren, maar die tegenwoordig door de neurologische ontdekkingen worden bevestigd.

De man heeft een veelbewogen leven achter de rug. Een film waard. Alle elementen voor een kassa-kraker zijn er. Spanning, ontbering, liefde, fascinatie voor het nog niet ontdekte, zijn zoeken naar de best mogelijke uitweg uit welke situatie dan ook...
Uit eigen noodzaak werd de Feldenkrais-methode geboren, omdat hij zich niet neer wilde leggen bij een leven waarin ernstige beperkingen van zijn range of movement, ook letterlijk, op de loer lagen. Wij, de mensen van nu met onze eigen gemakken en ongemakken vooral, mogen hem dankbaar zijn voor wat hij ons nagelaten heeft.
Een eminent wetenschapper, sportief tot in al zijn vezels en botten en tot zijn laatste ademtocht nieuwsgierig bezig met observeren van de samenhang tussen geest en lichaam in beweging.

Artikel en film van Ilona Fried, collega die waard is gevolgd te worden.
https://www.facebook.com/pg/ilonalandaufried/posts/?ref=page_internal

Ilona Fried over Moshe Feldenkrais
by Ilona Fried. March 07, 2017
Ilona Fried is a writer and student of the 
Feldenkrais Method. 
Her articles and essays have been published 
at The Huffington Post, Elephant Journal, 
and Hevria. 
She blogs about awareness and 
spiritual practice at alacartespirit.com
I lived 46 years before learning about one of the most fascinating and inspiring figures of the 20th century. Moshe Pinchas Feldenkrais, born in 1904 in what is now Ukraine, descended from Rabbi Pinchas of Koretz, one of the pre-eminent followers of the Ba’al Shem Tov, the founder of the Hassidic movement. After growing up in a religious household in a climate hostile to Jews, Feldenkrais left home alone at 14. Over six months, he traversed war-torn Europe on foot.
            A charismatic figure even then, he attracted a growing group of ...  read more